Kia Ora, Aotearoa,
azaz Hello Új-Zéland!

Az Új-Zéland és Magyarország közötti vízummentességre vonatkozó egyezmény beutazási és tartózkodási kedvezményt nyújt kölcsönösen a magyar, valamint az új-zélandi állampolgárok számára egyaránt. Ennek értelmében, az érvényes útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok látogatás, turizmus, valamint nem munkavállalás vagy jövedelemszerző tevékenység folytatását célzó beutazás esetén 90 napig vízum nélkül tartózkodhat Új-Zéland területén. Ha tehát magyar állampolgár vízummentesen szándékozik Új-Zélandra beutazni, akkor az alábbiaknak meg kell felelnie:
 

KÖTELEZŐ

Érvényes visszaútra szóló repülőjeggyel kell rendelkezni olyan országba, ahova beléphet. Elegendő anyagi fedezetet kell bemutatni a kint tartózkodás idejére. Útlevelének érvényessége legalább 3 hónapot meg kell hogy haladja azt a dátumot, mikor Új-Zélandot elhagyja.
 

LÁTOGATÓ VÍZUM

Az országban való belépéskor kérvényezhető a Visitor Permit, mely 3 hónapig érvényes és a lejárat után meghosszabítható. Ez összesen 9 hónapos kint tartózkodást tesz lehetvé. 
 

TANULÓ VÍZUM

Amennyiben Új-Zélandon 3 hónapnál hosszabb ideig tartó tanulmányokat szeretne folytatni, akkor tanuló vízumot kell igényelni. A vízum elbírálási ideje 3 - 4 hét . Az ügyintézési díjakat az új-zélandi kormány szabja ki, és nem téríthető vissza abban az esetben sem, ha a vízumkérelmet elutasítják, vagy ha azt a jelentkező bármilyen okból visszavonja! A vízumokkal kapcsolatos információk a Új-Zélandi Bevándorlási hivatal honlapján angol nyelven is bármikor megtekinthetők.
 

A TANULÓVÍZUMMAL KAPCSOLATOS FONTOS TUDNIVALÓK

Tanuló vízumot csak azok kaphatnak, akiknek jelentkezését elfogadták egy regisztrált oktatási intézmény kurzusára és visszaigazolták. A vízumigénylő lapot angol nyelven kell kitölteni. Érvényes útlevél, mely érvényessége minimum 3 hónap a tervezett visszautazás után. Megfelelő anyagi fedezet leigazolása a tanulmányok idejére. Büntetlen előéletű, törvénytisztelő állampolgárnak kell lenni. Erkölcsi bizonyítványt bekérhetnek.

A tanuló vízummal legális munkavállalást is engedélyez az új-zélandi kormány heti 20 órában a tanulmányok mellett.
 

 

Hírlevél
Körözzön bennünket már Google+
hálózatában is!
Szeretne elsőként értesülni az akcióinkról?
Iratkozzon fel hírlevelünkre vagy csatlakozzon közösségünkhöz!

Feliratkozom

Irány Új-Zéland a Facebookon           © 2014 Irány Új-Zéland! - 1114 Budapest, Bartók Béla u. 61. I em/9. | Tel: 1/299 0051 | Fax: 1/210 0977 | E-mail: info@studytime.hu